politist-bandaO ştire tulburătoare a făcut valuri în presa locală de astăzi: doi hoţi au furat cinci panouri de gard din curtea primăriei Brazi. Fapta s-a petrecut sâmbătă, iar panourile de gard, confecţionate din tablă, valorau o mie de lei, anunţă Poliţia Prahova. Aceeaşi poliţie precizează că duminică cei doi hoţi, care au 23 şi 25 de ani şi sunt din Brazi, au vândut cele cinci panouri de gard la un centru de colectare a fierului vechi din Ploieşti.

Cum cazul nu era deloc unul complicat, hoţii au fost prinşi şi sunt acum cercetaţi pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.

Ca să înţelegem ştirea fără nicio problemă, poliţia a dat şi un titlu comunicatului de presă care anunţă marea realizare a „oamenilor legii”. Cu litere de-o şchioapă (şi în plus bold, italic şi albastru) purtătorii de cuvânt ai IPJ Prahova anunţă: „Gardul Primăriei din comuna Brazi a fost vândut la fier vechi în Ploieşti”.

Titlu care arată din plin ce înţeleg poliţiştii din cazurile pe care le instrumentează. De ce suntem răi şi spunem asta? Păi un simplu telefon la primarul din Brazi i-ar fi lămurit pe poliţişti că hoţii nu au furat gardul primăriei Brazi confecţionat din tablă, ci au furat cinci panouri din plasă de sârmă, depozitate în curtea primăriei lângă garaj.

Panourile fuseseră cândva gardul unei grădiniţe, iar acum erau depozitate în curtea primăriei pentru a fi folosite atunci când va fi cazul, acolo unde va fi nevoie, a declarat primarul din Brazi, Ilie Radu. Dar asta nu au cum să o ştie poliţiştii, nu-i aşa?

D.I.

Joomla SEF URLs by Artio