Polițiștii prahoveni au făcut un bilanț al evenimentelor pe care le-au avut de gestionat duminică, în legătură cu procesul electoral, și au anunțat că au primit mai multe sesizări privind posibile infracțiuni la vot, dar și reclamații nejustificate ale căror autori au ajuns să fie sancționați.

 

Reprezentanții IJP Prahova au anunțat că instituția a primit, duminică, mai multe sesizări referitoare la posibile suspiciuni de fraudă la vot, împiedicarea dreptului la vot sau consum de băuturi alcoolice în apropierea secției de votare, atât în mediul urban, cât și în mediul rural. Niciuna dintre acestea nu s-a confirmat, au mai precizat aceștia. Mai mult, cinci persoane au fost sancționate contravențional, considerându-se că au alertat nejustificat echipajele de intervenție, prin 112.

Aceste sesizări au fost verificate cu celeritate de către echipele operative constituite în acest sens, însă nu s-au confirmat.

Pe de altă parte, potrivit IJP Prahova, la acest moment se fac verificări cu privire la aspectele semnalate într-o sesizare scrisă depusă duminică, referitoare la o posibilă faptă de corupere de alegători. Aceasta a fost  înregistrată în rândul cauzelor penale, iar cercetările sunt continuate sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vălenii de Munte.

Pentru derularea în condiții optime a procesului electoral, duminică, în Prahova au fost mobilizați polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, dar și echipaje ale Inspectoratului de Jandarmi Județean Prahova, Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Șerban Cantacuzino”  Prahova, Grupării de Jandarmi Mobilă ”Matei Basarab” Ploiești, Centrului de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Montan ”Regele Carol I” Sinaia și alte celorlalte structuri județene ale M.A.I..

Foto ilustrație

Joomla SEF URLs by Artio