Fostul șef al ANAF Sorin Blejnar a fost condamnat, de Curtea de Apel București, prin hotărâre definitivă, la cinci ani de închisoare cu executare.

 

Sorin Blejnar a primit condamnarea în dosarul instrumentat de DNA Ploiești, în care fostul șef ANAF era judecat pentru trafic de influență. Curtea de Apel București a redus pedeapsa față de cea pronunțată în primă instanță, de șase ani de închisoare.

"În cursul anului 2011, în contextul inițierii unor proceduri de achiziții publice la nivelul A.N.A.F., inculpatul Blejnar Sorin a acceptat din partea unui om de afaceri promisiunea unui procentaj de 20% din valoarea unor contracte ce urmau a fi încheiate la nivelul instituției publice respective. Banii respectivi urmau să-i fie remiși inculpatului în schimbul exercitării influenței sale asupra unui subaltern, pentru ca acesta să gestioneze procedurile de atribuire a contractelor respective astfel încât aceste contracte să fie obținute de firma omului de afaceri. În aceste circumstanțe, în perioada noiembrie 2011 – ianuarie 2012, inculpatul Blejnar Sorin și celălalt funcționar implicat în acest demers au primit suma totală de 13.172.520 lei, prin intermediul unei firme cu comportament tip «fantomă» controlate de aceștia cu care societatea omului de afaceri a încheiat mai multe contracte fictive. Din această sumă de bani, inculpatului Blejnar Sorin i-a revenit efectiv suma de 12.513.894 lei", se arăta în comunicatul transmis de procurori în decembrie 2016, la momentul trimiterii dosarului în judecată.

Update: "Acum merg către penitenciar să mă predau. Este o decizie nedreaptă. Nu mă așteptam la așa ceva", a declarat Sorin Blejnar, la Antena 3, după aflarea hotărârii instanței.

Joomla SEF URLs by Artio