Mai mulți șoferi au rămas, zilele trecute, fără bunurile de valoare lăsate la vedere, în autovehicule. Doi hoți, prinși în aceeași zi de polițiști, au făcut, practic, un maraton al furturilor, comițând nu mai puțin de cinci astfel de fapte, în trei localități diferite.

Doi tineri depistați, în urmă cu două zile, pe o stradă din Ploiești, care le-au atras polițiștilor atenția prin comportamentul suspect, sunt bănuiți că, marți, ar fi comis nu mai puțin de cinci furturi din autovehicule, în municipiul Ploiești și pe raza comunelor Bucov și Blejoi.

Este vorba despre doi indivizi  în vârstă de 15, respectiv 20 de ani, care, potrivit polițiștilor, sunt bănuiți că profitau "de faptul că părțile vătămate își lăsau bunuri la vedere în habitaclu (genți, telefoane, laptop, borsete), pe care le sustrăgeau, după ce spărgeau geamul portierei. În cazul furtului unui laptop și a unei genți în municipiul Ploiești, acestea au fost sustrase din portbagajul lăsat neasigurat câteva minute de către proprietarul autovehiculului. De asemenea, din cercetări a rezultat că tot aceștia, împreună cu un alt bărbat, de 20 de ani, din Filipeștii de Târg, ar fi pătruns prin efracție, în noaptea de 03-04 decembrie, în incinta unei librării din Ploiești, de unde au sustras suma de 10.000 de lei. Acesta din urmă a fost depistat în dimineața zilei de 5 decembrie, în zona Gării de Sud din Ploiești, fiind adus la audieri. Primii doi mai sunt cercetați si pentru distrugerea unui perete exterior al unei cafenele din Ploiești, faptă petrecută în noaptea de 30 noiembrie – 1 decembrie".

IJP Prahova a anunțat că minorul de 15 ani urmează a fi expertizat din punct de vedere psihiatric, conform procedurii, în vederea stabilirii existenței discernământului, momentan aflându-se internat într-un centru de plasament. În privința celorlalți doi, Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploiești a dispus cercetarea lor în stare de libertate.

Pentru ca autoturismele dumneavoastră să nu devină ținte sigure ale hoților, polițiștii recomandă să nu lăsați la vedere, în habitaclu, obiecte ce pot atrage atenția infractorilor. De asemenea, lăsarea neasigurată a portierelor sau a portbagajului, chiar și pentru perioade foarte scurte, presupune un risc major, speculat frecvent de infractori.

"Un sistem de alarmare (chiar și cu perimetru de siguranță) vă poate scuti de probleme, dar acesta nu va suplini în totalitate riscul neglijenței conducătorilor auto. Aceste concluzii sunt desprinse atât din practica judiciară, cât și din constatările polițiștilor realizate în timpul desfășurării activităților stradale de informare a cetățenilor, pentru prevenirea furturilor din autovehicule", au mai transmis polițiștii.

Foto: IJP Prahova

Joomla SEF URLs by Artio