Prefectura Prahova a informat, vineri, că analizele de laborator au confirmat cinci noi focare de pestă porcină africană în Prahova, patru în gospodării din Poienarii Burchii și Târgșorul Vechi, iar unul după depistarea unui porc mistreț bolnav, la Poienarii Burchii.

 

Anunțul vine după ce, miercuri, pe 10  iulie, în Prahova a fost primul focar de pestă porcină africană, într-o gospodărie din Poienarii Ralii (com. Poienarii Burchii) VEZI DETALII.

"În după-amiaza zilei de 11 iulie au mai fost confirmate, prin Buletine de Analize emise de IDSA Bucureşti, alte 4 focare la porci domestici şi 1 focar la porc mistreţ, astfel:

-3 focare la porci domestici în gospodarii din comuna Poienarii Burchii (1 în satul Poienarii Vechi –  fiind evaluaţi şi ucişi 2 porci, 1 în satul Podul Văleni - fiind evaluaţi  şi ucişi 29 de porci şi 1 în satul Cărbunari –fiind evaluaţi şi ucişi 10 porci).

Toţi porcii ucişi au fost îngropaţi în gropile avizate destinate neutralizării cadavrelor porcilor ucişi/morţi din cauza PPA.

- 1 focar la porc domestic în localitatea Târgșorul Vechi. Echipele DSVSA Prahova se află acum în teren pentru evaluarea şi uciderea porcului, dezinfecţie şi îngropare în groapa ce va fi avizată de echipa de speciali;ti ai DSVSA, Gărzii de Mediu, DSP şi SGA din Prahova.

- 1 focar la porc mistreţ în localitatea Poienarii Burchii, la Fondul de Vânătoare 11 Gherghița, aparţinând AVPS Codrii Vlăsiei", se arată în informarea transmisă vineri de Prefectura Prahova.

Astăzi, Comitetul Local pentru Combaterea Bolilor din Prahova se reunește în ședință pentru stabilirea noului plan de măsuri (VEZI DETALII). Cel mai probabil, vor fi instituite noi zone de protecție și de supraveghere, cu instituirea de restricții privind transportul și sacrificarea animalelor, în localitățile din preajma focarelor.

Până în prezent, în Poienarii Burchii, Puchenii Mari, Gorgota și Tinosu au fost recenzate aproape 2.300 de gospodării, din care 187 cu porci, fiind găsite, în total, 480 de animale.

Joomla SEF URLs by Artio