Alerte una după alta au fost emise, sâmbătă dimineață, de Administrația Națională de Meteorologie. Aproape 20 de județe sunt sub cod galben de ceață. În același, polițiștii avertizează că, din cauza condițiilor meteo, se circulă cu dificultate în mai multe zone din țară.

 

Vizibilitatea scade sub 200 de metri și, izolat, chiar sub 50 de metri, în județele Olt, Dolj, Mehedinți, Bacău, Vrancea, Galați, Giurgiu, Prahova, Argeș, Teleorman, Dâmbovița, Ilfov, Călărași, Suceava, Botoșani, Iași, Neamț și Constanța, a anunțat ANM.

Pentru Prahova, și Inspectoratul Județean de Poliție a transmis că circula în condiții de carosabil umed și vizibilitate scăzută în special pe DN 1, la Bărcănești, pe  DN 1D, DN 1B, dar și pe DN 1A, în zonele Lipănești - Ploiești și Drajna.

Potrivit Infotrafic, și pe A1 Bucureşti – Piteşti, ceaţa a redus vizibilitatea, între 100 şi 150 de metri, pe tronsonul  kilometric 10+500 - 56.

"Reamintim că cea mai periculoasă manevră pe timp de ceaţă este depăşirea. Aceasta cu atât mai mult, cu cât cei ce depăşesc pot fi surprinşi de apariţia bruscă de pe sensul opus a unor autovehicule care circulă fără lumini sau având în funcţiune doar luminile de poziţie", au transmis polițiștii de la Centrul Infotrafic.

Joomla SEF URLs by Artio