Luni, până la ora 23.00, 39 de județe se află sub cod galben de vijelii. ANM anunță furtuni puternice, în cea mai mare parte a țării, dar și temperaturi foarte ridicate și o atmosferă sufocantă, în special în sud și est.

 

Un prim mesaj de avertizare cod galben emis luni de ANM intră în vigoare la ora 12.00 și este valabil,  până la ora 23.00, în toată țara, mai puțin în județele Constanța și Tulcea. Meteorologii anunță "perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40...60 l/mp."

Din această seară și până marți, la ora 10.00, rămân sub cod galben Moldova, nordul și vestul Munteniei precum și în Oltenia, unde "vor mai fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și posibil grindină. Cantitățile de apă vor depăși, în intervale scurte de timp sau prin acumulare 25 l/mp și izolat 50 l/mp."

De asemenea, de luni dimineață și până miercuri, la ora 23.00, este valabilă și o informare meteo, întrucât "instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării. Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15...25 l/mp, iar pe arii restrânse 35...40 l/mp".

Totodată, ANM anunță că în special luni, pe 17 iunie, "disconfortul termic va fi ridicat în orele amiezii, pe arii relativ extinse în regiunile sudice, estice și local în cele centrale, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși ușor pragul critic de 80 de unități."

Joomla SEF URLs by Artio