Ziua și avertizarea, iar vremea instabilă ține autoritățile în alertă! Un nou cod galben de vijelie a fost emis, miercuri, de meteorologi.

Atenționarea este valabilă de miercuri, ora 13.00, până joi, la ora 6.00. Administrația Națională de Meteorologie anunță că, în următoarele ore, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, vestul și nordul Olteniei și al Moldovei, precum și în nordul Munteniei. Miercuri după-amiază și la noapte vor fi semnalate, în zonele amintite, frecvente descărcări electrice, grindină, vijelii și averse torențiale. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și izolat 40...50 l/mp.

Atenționarea vizează și Prahova, iar Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență a emis, la rândul său, un mesaj cu recomandări pentru populație:

"Recomandăm cetățenilor să îndepărteze copacii sau ramurile uscate, să asigure sau să înlăture, după caz, elementele de construcție aflate în echilibru instabil, care, pe timp de vijelie, ar putea cădea şi provoca victime ori pagube materiale. De asemenea, pe timpul manifestării fenomenelor meteorologice periculoase, cetățenii trebuie să evite deplasarea în apropierea copacilor, a panourilor publicitare sau a clădirilor aflate în construcție sau care prezintă elemente arhitectonice ce pot fi smulse de vânt. Pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autovehiculelor se va realiza în zone ferite, la distanță sigură față de copaci sau stâlpi de electricitate", au transmis reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Joomla SEF URLs by Artio