ANM a prelungit informarea meteo de instabilitate atmosferică până duminică dimineață. De asemenea, a fost emis un nou cod galben de furtuni care vizează și zona montană a județului Prahova.

Codul galben în vigoare de joi, ora 12.00, până vineri, la ora 10.00, a fost emis pentru județele Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Olt, Teleorman, Giurgiu și zona de munte a județelor Prahova, Brașov, Sibiu, Alba și Hunedoara, unde se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40...50 l/mp.

Totodată, ANM a prelungit informarea meteo emisă acum câteva zile, până duminică dimineață.

"În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelie și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15...25 l/mp și pe arii restrânse 35...40 l/mp", au detaliat meteorologii.

Joomla SEF URLs by Artio