Meteorologii au actualizat prognoza meteo pentru următoarele 48 de ore, iar veștile nu sunt bune deloc. E limpede, de acum, că ziua de 1 Mai nu va putea fi sărbătorită prin tradiționalele ieșiri la iarbă verde.

 

O informare meteo este valabilă în toate regiunile de marți, ora 14.00, până miercuri, la ora 21.00, interval în care, potrivit ANM, "în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15...25 l/mp. Astfel de fenomene vor fi mai frecvente și mai intense în regiunile nordice, nord-estice, vestice și centrale, iar în a doua parte a zilei de marți (30 aprilie) și la începutul nopții de marți spre miercuri (30 aprilie/01 mai) în zona Carpaților Meridionali și de Curbură, precum și în Muntenia, Moldova și Dobrogea. În cursul zilei de 1 mai, vântul va avea local și temporar intensificări în majoritatea regiunilor, cu rafale în general între 45 și 55 km/h."

Din această după-amiază, de la ora 15.00, și până miercuri dimineață, la ora 10.00, un cod galben de ploi este valabil în județele Alba, Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Cluj, Caraș-Severin, Hunedoara, Harghita, Iași, Maramureș, Mureș, Neamț, Sălaj, Satu Mare, Suceava și Timiș. "În noaptea de marți spre miercuri (30 aprilie/01 mai) și la începutul zilei de miercuri (1 mai) în Maramureș, jumătatea de nord a Moldovei, Transilvaniei și Crișanei și local în zona de munte, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 25 l/mp și izolat 40...50 l/mp", informează ANM.

În cursul zilei de miercuri, fenomenele periculoase se mută în jumătatea sudică a țării. Pe 1 mai, între orele 10.00 și 21.00, în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei, vântul va avea intensificări susținute, cu rafale de 55....65 km/h și temporar 70...75 km/h.

Joomla SEF URLs by Artio