O nouă avertizare ANM emisă marți dimineață anunță rafale de până la 130 km/ oră, în zonele montane, dar și răcirea accentuată a vremii, în mare parte a țării.

 

Până la ora 21.00, un cod galben este valabil în toate județele, mai puțin în zonele joase din Timiș, Arad ș Caraș-Severin. "Vântul va sufla tare la munte, cu rafale de peste 90...100 km/h, cu precădere în zona înaltă a Carpaților Meridionali și Orientali. Temporar vor fi intensificări și în restul țării, cu viteze în general între 55...65 km/h, iar local în Transilvania, Muntenia, Dobrogea și Moldova de peste 70…85 km/h.

În cea mai mare parte a țării temporar va ploua. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în regiunile sudice, estice și centrale vor fi însoțite de descărcări electrice și izolat de grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.

Notă: Vremea se va răci accentuat în vest, sud-vest și local în centru, unde va deveni deosebit de rece pentru această dată, iar în zona montană înaltă, trecător, se vor semnala precipitații mixte" este mesajul transmis de ANM.

De asemenea, până diseară, pentru mai multe zone a fost emis cod portocaliu.Potrivit meteorologilor,  "în zona înaltă a Carpaților Meridionali și Orientali, îndeosebi la altitudini de peste 1700 m, vântul va sufla tare, cu viteze la rafală de peste 120...130 km/h."

Joomla SEF URLs by Artio