Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home02/actualis/public_html/components/com_banners/models/banners.php on line 207

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home02/actualis/public_html/modules/mod_banners/tmpl/default.php on line 19

COD PORTOCALIU de vijelii, în mare parte din ţară, până duminică

Written by Anca Visan Category: Actual Created: Friday, 06 October 2017 13:25

cod portocaliu 6 10 17Administraţia Naţională de Meteorologie anunţă fenomene extreme, sâmbătă şi duminică, în aproape jumătate din ţară. ANM a emis, astăzi, o avertizare de tip cod portocaliu pentru Capitală şi 11 judeţe, printre care şi Prahova. În acelaşi timp, pentru Oltenia, vestul Munteniei, apoi și în sudul Transilvaniei și în centrul Moldovei este valabil un cod galben.

 

Meteorologii anunţă cantităţi importante de precipitaţii şi intensificări ale vântului, care vor depăşi 60 de kilometri la oră în zonele aflate sub cod portocaliu, ajungând până la 80-90 km/h în Dobrogea.

Pentru regiunea vizată, ANM anunţă precipitaţii abundente, cantităţile de apă ajungând, local, până la 90 de litri pe metru pătrat. Pentru judeţul Prahova, avertizarea meteo e valabilă până duminică, la ora 15.00. 

La Ploieşti, după primirea prognozei, Primăria a convocat un comandament pentru situaţii de urgenţă, pentru vineri, ora 14.00.

Anunţul ANM:

COD PORTOCALIU - Zone afectate: cea mai mare parte a Munteniei, Dobrogea și sudul Moldovei

Fenomene vizate: ploi importante cantitativ, vânt intens;

Interval de valabilitate: 7 octombrie, ora 09:00 – 8 octombrie, ora 15:00

În județele Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Buzău, Prahova, Ilfov și Municipiul București, Constanța, Tulcea, Galați și Vrancea ploile vor fi temporar abundente și se vor cumula cantități de apă importante, în general între 40 și 60 l/mp, iar pe arii restrânse peste 80...90 l/mp.

Vântul va avea intensificări cu viteze ce vor depăși local 60 km/h, iar începând din după-amiaza zilei de sâmbătă (7 octombrie) în Dobrogea vântul va sufla tare, cu peste 80...90 km/h.        

COD PORTOCALIU - Zone afectate: Carpații Meridionali și de Curbură

Fenomene vizate: ninsori consistente, viscol pe creste;

Interval de valabilitate: 7 octombrie, ora 09:00 – 8 octombrie, ora 15:00

COD GALBEN - Fenomene vizate: ploi însemnate cantitativ, lapoviță și ninsoare la munte, intensificări ale vântului;

Interval de valabilitate: 7 octombrie, ora 03:00 – 8 octombrie, ora 21:00

Zone afectate: Oltenia, vestul Munteniei, sudul Transilvaniei, centrul Moldovei

În Oltenia, vestul Munteniei, apoi și în sudul Transilvaniei și în centrul Moldovei va ploua pe arii extinse, cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp, iar local se vor cumula 40...50 l/mp. Vântul se va intensifica temporar cu viteze de 50...60 km/h.

În zonele montane precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare, iar rafalele de vânt vor depăși 70 km/h, mai ales pe creste.

Contact

Pentru sesizări și ponturi, scrie-ne la adresa: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., pe pagina de FACEBOOK a publicației, TWITTER sau GOOGLE PLUS.