O nouă actualizare a alertelor meteo, publicată marți dimineață de ANM, anunță că fenomenele extreme vor continua, o informare în acest sens, valabilă până miercuri, la ora 23.00, fiind emisă pentru toate județele. În plus, mare parte a țării se află, pe parcursul zilei de astăzi, sub avertizare cod galben.

Până marți, la ora 23.00, în Oltenia, vestul și sudul Munteniei, nordul Moldovei, local în Transilvania și la munte vor fi intervale cu manifestări de instabilitate atmosferică. Astfel, se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 20...25 l/mp, iar izolat 40...50 l/mp, anunță ANM, instituind, pentru regiunile amintite, un cod galben de instabilitate atmosferică.

În Prahova, sub cod galben se mai află, astăzi, doar zona montană.

De asemenea, informarea meteo care ar fi trebuit să expire diseară a fost prelungită până miercuri, la ora 23.00: "Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării. Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15...25 l/mp, iar pe arii restrânse 35...40 l/mp".

Fenomenele vor fi mai frecvente în timpul după-amiezelor și serilor, au precizat meteorologii.

Joomla SEF URLs by Artio