Aproape jumătate din țară rămâne, cel puțin până marți dimineață, sub cod portocaliu de vijelii și ploi abundente.

ANM a emis un nou cod portocaliu, luni dimineață, valabil până marți, la ora 6.00, în Moldova, jumătatea de nord a Munteniei și Olteniei, precum și în sudul și estul Transilvaniei. În următoarele ore, va continua să plouă abundent în zonele amintite, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40...50 l/mp și izolat 60...80 l/mp. Aversele vor fi însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină, au mai transmis meteorologii.

În Prahova, potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență, se anunță, de asemenea, instabilitate atmosferică, ploi torențiale, intensificări de vânt, vijelii, grindină. Autoritățile din județ anunță că se vor acumula, din nou, cantități de apă de până la 40..50 l/mp.

În Moldova, Oltenia, Muntenia, Transilvania, Maramureș și local în Dobrogea și Banat vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și condiții de grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 30...40 l/mp. În aceste condiții, toate aceste zone vor rămâne sub cod galben până marți, la ora 10.00.

De asemenea, până joi dimineață, în toată țara este valabilă o informare meteo de instabilitate atmosferică.

Joomla SEF URLs by Artio