Colegiul Medicilor Dentiști Prahova a transmis, vineri, precizări cu privire la cazul falsului medic dentist care ar activa la Vălenii de Munte. Forul a anunțat că persoana respectivă nu figurează în documente având calitatea de medic și că este doar asociat al societății care are cabinetul, cu punct de lucru în orașul prahovean.

În răspunsul transmis presei, Colegiul Medicilor Dentiști Prahova subliniază că numele tuturor medicilor dentiști din România se regăsesc în registrul public care poate fi accesat pe pagină CMDR. În cazul de la Vălenii de Munte, numele bărbatului acuzat că ar fi făcut intervenții de medicină dentară pentru pacienți nu se regăsește în baza de date a CMDR.

Reprezentanții forului au mai anunțat că au demarat o investigație, împreună cu Direcția de Sănătate Publică Prahova, și că vor sesiza organele de anchetă în cazul în care se va dovedi că bărbatul respectiv a desfășurat ilegal activități de medicină dentară.

De asemenea, CMD Prahova a mai precizat că nu a primit nicio sesizare de la pacienți care să vizeze persoana în cauză.

Redăm mai jos, integral, răspunsul transmis de Colegiul Medicilor Dentiști Prahova:

raspuns colegiul medicilor dentisti caz valenii de munte

În urma dezvăluirilor apărute în presă, cu privire la un bărbat care ar practica medicina dentară fără a avea acest drept, Poliția a demarat deja o anchetă și, sub coordonarea unui procuror, face cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiuni de exercitare fără drept a unei profesii (VEZI DETALII).

Joomla SEF URLs by Artio