Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale a anunțat, miercuri, că există posibilitatea ca, pe durata verii, să fie deschie unitățile de tipul creșelor și after-scool-urilor, însă cu respectarea anumitor măsuri, cum ar fi funcționarea cu un număr mai mic de copii.

 

Violeta Alexandru spune că, foarte probabil, autoritățile vor decide prelungirea, până pe 12 iunie, a măsurii de acordare a 75% din salariu părintelui care stă acasă cu copilul pe perioada închiderii unităţilor de învăţământ. "Cu privire la familiile care nu au cu cine să-şi lase copiii în perioada următoare, ne punem problema prelungirii cadrului legal prin care să continuăm acordarea de sprijin în baza legii care acoperă 75% din salariu pentru părintele care optează să stea acasă pentru a-şi îngriji copilul pe perioada suspendării activităţii la şcoală. Conform reglementărilor legate de decretul preşedintelui, această prevedere se opreşte pe (15 mai - n.r.). Am avut o discuţie astăzi, urmând să luăm o decizie, probabil că o vom prelungi până pe 12 iunie, până când s-ar fi intrat şi se intră şi acum în vacanţă", a declarat Violeta Alexandru, citată de Agerpres.

Cu privire la ce se va întâmpla în lunile de vară, ministrul Muncii susține că trebuie găsită o soluţie, cu respectarea regulilor de prevenţie.

"Mă gândesc şi pentru cei care pot să desfăşoare, într-o altă organizare, activităţi pe durata verii pentru un număr limitat de copii, pentru grupe mici de copii, deci probabil că şi aici trebuie găsite nişte soluţii care să asigure toate măsurile de protecţie pentru copii, dar nu am luat încă o decizie. E clar că va fi o soluţie tip fonduri pentru a putea să-ţi găseşti un sprijin gen bonă, fie o soluţie tip sprijin pentru anumite activităţi gen creşe, educaţie sau program din acesta after-school de petrecere a unei activităţi educative într-un spaţiu, ar putea fi permisă, cu anumite modificări care ţin de organizarea în sălile respective, adică cu un număr redus de copii, cu reguli de distanţare clare. Dar nu s-a luat încă o decizie aici. Singura decizie spre care ne îndreptăm este a prelungirii termenului de acordare a sprijinului pentru părinţii care trebuie să rămână în continuare acasă şi după 15 mai până la finalizarea formală a cursurilor, adică 12 iunie. Mai departe, în cursul lunii mai, vom prezenta care sunt măsurile", a completat Violeta Alexandru, potrivit Agerpres.

 

 

Foto: desprecopii.com

Joomla SEF URLs by Artio