Sorina Pintea, ministrul Sănătății, a declarat, sâmbătă dimineață, la un post central de televiziune, că a ales să vină, azi-noapte, în control la SJU Ploiești (VEZI DETALII), deoarece a avut "destul de multe reclamaţii cu privire la ceea ce se întâmplă în Unitatea de Primiri Urgenţe de acolo şi nu numai". Oficialul a văzut cu ochii săi că sesizările primite de-a lungul vremii, despre cel mai mare spital din Prahova, se confirmă.

Într-o declarație făcută sâmbătă dimineață, la Antena 3, ministrul Sănătății, Sorina Pintea a subliniat că a fost surprinsă să vadă atâta mizerie într-un spital din România zilelor noastre. "Vă spun foarte sincer nu mă aşteptam ca într-o unitate medicală din România secolului 21 - probabil că sunt singura care nu mă aşteptam - să găsesc mizerie. Spitalul nu era deloc curat, inclusiv în secţiile care erau renovate. Există o parte a spitalului care urmează să intre în renovare, inclusiv Unitatea de Primiri Urgenţe, dar chiar partea renovată nu era curată. (...) Am intrat în secţia de Neurochirurgie, unde o infirmieră spăla pe jos. Am întrebat-o cu ce spală - cu trei-patru pastile puse în apă, deşi, bineînţeles, trebuie să cunoască procedurile. Apoi acolo era, de asemenea, secţie cu 28 de paturi, dar foarte mulţi pacienţi, foarte mulţi pacienţi, şi de asemenea era mizerie. Medicul de gardă spunea că nu au infecţii, zic: mi-e greu să cred, cred că nu le raportaţi, nu că nu aveţi. (...) I-am propus preşedintelui Consiliului Judeţean demiterea directorului de îngrijiri pentru că în primul rând un spital trebuie să fie curat ca să poată acorda un act medical de calitate. Şi, de asemenea, Direcţia de Sănătate Publică să facă un control pentru că a fost în desfăşurare un control încrucişat, în sensul că din alt judeţ venea la spital la Ploieşti şi verifica, nu au fost. Eu nu prea cred că au fost (...) Nu cunoaştem reguli, nu cunoaştem  protocoale, nu ne interesează, punem 4-5 pastile în zece litri de apă,  nici măcar zece litri", a spus Sorina Pintea, sâmbătă dimineață.

Aceasta s-a mai referit la aglomerația din secțiile vizitate și de la Urgențe. "În urgenţă foarte mulţi pacienţi, 300 de pacienţi, opt medici, nu fac faţă, la UPU urgent scoase posturi la concurs. Mi s-a spus că nu vin, mai insistăm, opt medici care fac concomitent şi urgenţă şi SMURD nu au cum să mulţumească populaţia", a comentat ministrul Sănătății.

Sorina Pintea s-a referit și la personal, reclamând "modalitatea în care pacienţii sunt trataţi, modul în care se vorbeşte, comportamentul cadrelor medicale faţă de aceştia". "Am intrat în Unitatea de Primiri Urgenţe, din păcate medicii erau foarte ocupaţi, era multă lume, asta este adevărat. Unitate de Primiri Urgenţe care are nevoie de renovare... Acolo, foarte mulţi pacienţi, aşa cum spuneam, şi i-am întrebat dacă există asistent social, dacă există persoane dedicate care să informeze aparţinătorii, periodic, despre starea pacienţilor. Teoretic, uzanţele spun că din jumătate în jumătate de oră trebuie să ieşi să informezi pentru că oamenii sunt îngrijoraţi. Nu există. Există două asistente sociale care sunt angajate în Unitatea de Primiri Urgenţe", a mai declarat ministrul Sănătăţii.

Foto: stiripesurse.ro

Joomla SEF URLs by Artio