rezultate titularizarePeste 31.000 de dascăli au intrat, miercuri, în sălile de examen, pentru a susține proba scrisă care, din toamnă, le-ar putea aduce un post de titular. Însă numai o mică parte va încheia contracte pe perioadă nedeterminată, având în vedere numărul de posturi vacante.

 

Situația la nivel național arată o concurență de aproape 7 candidați pe loc, în condițiile în care, anul acesta, au fost scoase la concurs 4.502 posturi didactice/catedre vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată, dintre care 3.354 de posturi didactice/catedre vacante sunt în mediul urban şi 1.148 în mediul rural. Pentru acestea concurează 31.052 de candidați, număr în creștere comparativ cu anul trecut (27.551 de candidaţi).

Desigur, concurența este mai mare la anumite discipline, acolo unde numărul de posturi este foarte mic, sau lipsește complet în cazul materiilor pentru care nu există candidați. "Cele mai multe posturi vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată vizează următoarele discipline/specializări: educatori/profesori pentru învăţământ preşcolar în limba română (1.094), învățători/profesori pentru învăţământ primar în limba română (882), muzică instrumentală (274) și educaţie fizică şi sport (287). Dintre disciplinele cu cei mai mulți candidați înscriși menționăm Limba și literatura română/pedagogia preșcolară și metodica desfășurării activităților instructiv-educative în grădinița de copii (5.405), limba și literatură română/elemente de pedagogie școlară și elemente de didactică generală aplicate disciplinelor din învățământul primar (4.176), limba și literatura română (2.735), educație fizică și sport (2.548) și limba și literatura engleză (1.877)", a anunțat Ministerul Educației.

În Prahova sunt aproximativ 1.100 de candidați înscriși la titularizare, dar numai 191 de posturi pe perioadă nedeterminată. Cei care nu vor ocupa unul dintre acestea vor fi nevoiți să se mulțumească doar cu varianta suplinirii, alegându-și unul dintre cele aproape 700 de posturi de acest fel disponibile în județ.

În Prahova, potrivit situației prezentate de Ministerul Educației, mai sunt disponibile și peste 800 de catedre incomplete.

Rezultatele la proba scrisă, care are loc miercuri, pe 11 iulie, vor fi afișate pe 17 iulie, iar notele finale, după contestații, vor fi anunțate pe 24 iulie.

Repartizarea candidaţilor pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată se realizează în ședințe publice organizate de inspectoratele şcolare în data de 25 iulie.

În data de 26 iulie 2018 va avea loc repartizarea pe posturile didactice de predare vacante a cadrelor didactice titulare în învățământul preuniversitar anterior înscrierii la concurs, care au participat la concursul naţional şi au obținut minimum nota 7 (şapte) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului, cu păstrarea statutului de cadru didactic titular.

Imagine arhivă

Joomla SEF URLs by Artio