Duminică, 17 Decembrie 2017
 

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din I.J.P. Prahova au înaintat Parchetului de pe lângă Tribunal, cu propunere de emitere a rechizitoriului și sesizare a instanței competente a soluționa cauza, dosarul privind cazul unor gravide din Prahova pe numele cărora doi indivizi au întocmit documente false, cu scopul de a încasa, fără drept, indemnizație de creștere a copilului.

 

Din cercetările polițiștilor au rezultat indicii că, în perioada septembrie 2016-aprilie 2017, doi dintre bănuiți iar fi racolat șapte femei însărcinate, cărora le-ar fi întocmit documente false referitoare la relații comerciale inexistente, care să ateste obținerea unor venituri fictive. În baza acestora, ele ar fi solicitat Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Prahova acordarea indemnizației de creștere a copilului.
Urmare a activității efectuate în cauză, s-a reușit împiedicarea bănuiților de a produce un prejudiciu de 600.000 lei bugetului statului, anunță IJP Prahova.
Peste 20 de percheziții au avut loc în acest dosar, la începutul lunii aprilie, la sediile unor firme și la domiciliile unor persoane fizice din București și Prahova.