Ploieștenii au fost intoxicați din nou, luni dimineață, de la primele ore simțindu-se, în mare parte a orașului, un miros puternic de sulf. Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, a anunțat că a cerut deja un control din partea Gărzii de Mediu, iar comisarii fac în prezent verificări la o rafinărie care a fost sancționată și săptămâna trecută, pentru că laboratorul mobil aflat în dotarea APM Prahova a înregistrat depășiri ale concentrației maxim admise pentru indicatorul hidrogen sulfurat.

 

Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, a anunțat, luni dimineață, că a fost trimis un control de la Garda de Mediu la rafinăria Vega, după ce în municipiu s-a simțit un miros puternic de sulf.

"Deși autolaboratorul Agenției pentru Protecția Mediului se află amplasat, de o săptămână, pentru monitorizare, la Rafinăria Rompetrol și deși marți aceasta a fost sancționată cu amenda maximă prevăzută de lege pentru depășirile înregistrate, iată că, și în ultimele două nopți și mai ales în această dimineață, mirosul de hidrogen sulfurat a putut fi simțit, pregnant, în Ploiești.

Vă pot informa că APM va menține autolaboratorul în zonă și că deja comisarii Gărzii de Mediu sunt în rafinărie.

Condițiile meteo sunt defavorabile dispersiei: plafonul de nori și viteza redusă a vântului fac extrem de dificilă circulația imisiilor pe verticală, așa că Rompetrol ar fi trebuit să evite această situație!

Vom vedea concluziile controlului!

Am cerut exigență și celeritate!" a transmis ministrul Mediului Grațiela Gavrilescu într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

Garda Națională de Mediu a sancționat, săptămâna trecută, S.C. Rompetrol Rafinare S.A, cu amendă în valoare de 15.000 lei, pentru că nu a luat măsuri privind prevenirea, eliminarea sau reducerea impactului asupra mediului și a aerului înconjurător (VEZI DETALII).

Foto: Garda Națională de Mediu

Joomla SEF URLs by Artio