101 prahoveni au fost confirmați cu coronavirus, în ultimele 24 de ore, în județ continuând creșterea ratei infectărilor conform tendinței îngrijorătoare, din ultimele zile. În același interval, au fost înregistrate și două noi decese asociate Covid, ambele la persoane care prezentau comorbidități.

 

Din nefericire, raportul zilnic al autorităților prahovene nu consemnează doar o nouă creștere alarmantă a cazurilor noi, ci și un deces la un o persoană foarte tânără, infectată cu Covid. Este vorba despre o tânără de numai 18 ani.

"De la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului Prahova, 6.410persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2. Din totalul prahovenilor testați pozitiv cu noul coronavirus, de la începutul epidemiei, 221 au decedat, conform raportărilor Direcției de Sănătate Publică (DSP) Prahova. Ultimele decese asociate infecției cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în rândul unei persoane de sex feminin (18 ani) și a unei persoane de sex masculin (71 ani), ambele cu comorbidități.

Cele 101 persoane nou confirmate cu SARS-CoV-2, din județ, fac parte din următoarele categorii de vârstă:

0-18 ani -3

19 ani -29 ani -7

30 ani -39 ani - 19             

40 ani -49 ani –27

50 ani -59 ani - 17                             

60 ani -69 ani -15

70 ani -79 ani -10              

Peste 80 de ani– 3", precizează bilanțul transmis, miercuri, de Prefectura Prahova.

Trei dintre noii pacienți sunt medici de la Secția Oftalmologie a Spitalului Județean de Urgență Ploiești, secție în care, de altfel, activitatea a fost sistată (VEZI DETALII). 

Îngrijorător este că și din ce în ce mai mulți pacienți confirmați au nevoie de internare. Potrivit datelor furnizate de sursa citată, în județ nu mai există, astăzi, niciun loc disponibil la terapia Intensivă Covid, iar din cele 378 de paturi pentru pacienții confirmați cu coronavirus sunt ocupate, la acest moment, 319.

Foto ilustrație

Joomla SEF URLs by Artio