Autoritățile din Prahova au anunțat, marți, 132 de noi pacienți din județ testați pozitiv, pentru coronavirus și, în premieră, peste 8.000 de cazuri confirmate în total, de la începutul pandemei.

 

"De la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului Prahova 8.112 persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2. Din totalul prahovenilor testați pozitiv cu noul coronavirus, de la începutul epidemiei, 275 de persoane au decedat, conform raportărilor Direcției de Sănătate Publică (DSP) Prahova. Ultimele decese asociate infecției cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în rândul a două persoane (o persoană de sex masculin, de 67 de ani, și o persoană de sex feminin, de 86ani), cu comorbidități", se arată în cea mai recentă informare transmisă de Prefectură.

Cele 132 de persoane nou confirmate cu SARS-CoV-2, din județ, fac parte din următoarele categorii de vârstă:

Grupa de vârstă (ani)

Număr persoane

0 - 18

8

19 – 29

9

30 – 39

16

40 – 49

25

50 – 59

22

60 – 69

23

70 – 79

20

80 - 89

7

Peste 90

2

Total

132

Tot de astăzi sunt disponibile 20 de paturi în plus pentru prahovenii infectați cu Covid care au nevoie de internare, iar în cursul acestei zile ar urma să fie repusă în funcțiune unitatea mobilă de Terapie Intensivă de la SJU Ploiești, în condițiile în care, în prezent, la ATI Covid nu este niciun loc disponibil.

"Dintre cele 398 de locuri destinate îngrijirii pacienților cu COVID-19, 363 sunt ocupate. La ATI, toate locurile alocate bolnavilor cu SARS-CoV-2 au fost raportate ca fiind ocupate. În cursul zilei de astăzi, unitatea mobilă de Terapie Intensivă din incinta Spitalului Județean de Urgență Ploiești urmează să fie operaționalizată, conform discuțiilor purtate de conducerea Spitalului Județean de Urgență Ploiești (care și-a luat angajamentul ferm în acest sens), cea a DSP Prahova, a Casei Județene de Asigurări de Sănătate Prahova și reprezentanții Instituției Prefectului Prahova (VEZI DETALII)", au anunțat reprezentanții Prefecturii.

În zilele următoare, în Prahova vor fi locuri disponibile, pentru internarea pacienților Covid, și în două spitale private (VEZI DETALII).

Joomla SEF URLs by Artio