Autoritățile din prahova caută soluții să facă față numărului mare de îmbolnăviri cu coronavirus, pe fondul creșterii din ultima perioadă.

 

Prefectul județului, Cristian Ionescu, a vorbit, pentru Agerpres despre posibilitatea aducerii unui nou aparat care ar crește capacitatea de testare a Spitalului Județean de Urgență Ploiești, respectiv despre intenția de a solicita unor agenți economici să pună la dispoziție spații de cazare pentru suspecți.

Potrivit prefectului, județul mai are doar 15 locuri pentru pacienții Covid, iar izolatorul de la SJU este plin cu suspecți care așteaptă rezultatele testărilor.

O altă soluție este ca persoanele confirmat cu Covid să fie internate și în alte spitale. Prefectul a precizat, pentru sursa citată, că au fost cerute aprobări pentru ca pacienţi cu forme uşoare ale bolii să poată fi internați și la Breaza, Băicoi şi Floreşti.

Prahova a anunțat, sâmbătă, 108 cazuri noi confirmate în ultimele 24 de ore, cifră record la nivelul județului, de la începutul pandemiei.

Joomla SEF URLs by Artio