Aproape jumătate dintre persoanele testate pozitiv, în căminul de bătrâni de la Homorâciu, au fost internate. Cei mai mulți sunt angajați ai unității. Azi-noapte, la spital au fost transportați și zece beneficiari, care necesitau condiții speciale de supraveghere.

 

Purtătorul de cuvânt al unității respective, dr. Gabriel Scurtu, ne-a declarat că testarea personalului s-a făcut din două în două săptămâni, ultima dată pe 4 iunie, când niciun angajat nu a fost depistat pozitiv. Pe 23 iunie, a avut loc o nouă testare, iar reprezentanții căminului de bătrâni au decis ca aceasta să fie extinsă și pentru beneficiari, după ce câțiva dintre vârstnici au avut febră ușoară. Niciunul dintre cei infectați nu a avut alt simptom, a subliniat medicul.

Primele rezultate au fost primite pe 24 iunie și au confirmat că 19 angajați erau infectați cu Covid-19. Aceștia au fost internați la Ploiești.

În cursul zilei de joi, 25 iunie, au venit confirmările și pentru alți 2 angajați, dar și pentru 50 din cei 68 de beneficiari internați.

Dr. Gabriel Scurtu a precizat, pentru APH, că 10 dintre vârstnici au fost de asemenea internați, azi-noapte. Aceștia nu erau în stare gravă, dar prezentau comorbidități care impuneau  o supraveghere în condiții speciale.

Potrivit sursei citate, niciul dintre pacienții testați pozitiv nu necesită, la acest moment, internare la Terapie Intensivă.

În acest moment, în centru se află angajații care nu au fost infectați, pentru a asigura continuarea activități, beneficiarii testați negativ, dar și 40 dintre beneficiarii confirmați, care au fost izolați la etaje diferite și sunt monitorizați de personalul unității.

Dr. Gabriel Scurtu a ținut să tragă un semnal de alarmă, arătând că, la nivelul unității, s-a decis carantinarea, încă de la finalul lunii februarie, măsura fiind menținută atât timp cât a existat cadrul legal. "Cât au existat restricțiile care ne-au oferit pârghiile legale să nu permitem accesul nimănui în unitate, nu am avut nicio problemă. Ceea ce s-a întâmplat a fost pe fondul relaxării, care ne-a lăsat fără posibilitatea de a mai restricționa accesul vizitatorilor. Eforturile făcute în ultimele luni s-au dus, acum, pe apa Sâmbetei", a spus medicul.

Sursa foto: batranifericiti.ro

Joomla SEF URLs by Artio