Zeci de cadre medicale și pacienți de la SJU Ploiești au fost confirmați cu coronavirus, activitatea în mai multe secții fiind sistată.

 

Informația a fost confirmată, miercuri, pentru Agerpres, de purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean, dr. Violeta Tănase. Ar fi vorba despre 35 de cazuri, până acum, din care opt pacienți.

Peste 30 de cadre medicale şi pacienţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti au fost confirmaţi cu noul coronavirus, activitatea fiind sistată în patru secţii ale cele mai mari unităţi sanitare din judeţ.

Potrivit datelor comunicate AGERPRES, miercuri, de purtătorul de cuvânt al spitalului, Violeta Tănase. Potrivit acestuia, au fost testate pozitiv persoane din secţiile Interne 1 (unde au fost identificate primele cazuri, săptămâna trecută - n.r.), Ortopedie, Chirurgie 1, Chirurgie Vasculară. De asemenea, este afectată şi Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU).

Sursa citată anunță că la Secţia Interne 1 au fost diagnosticaţi cu noul coronavirus trei doctori, şapte asistente, trei infirmiere şi trei pacienţi, care au fost duşi la spitalul suport. Restul personalului este în curs de testare şi retestare. Nici aici, dar nici la Diabet, secție aflată pe același palier, nu se mai fac internări.

Potrivit Agerpres, în secţia şi ambulatoriul de ortopedie au fost testaţi pozitiv un doctor, cinci asistenţi, un brancardier şi o infirmieră, activitatea fiind sistată atât în secţie, cât şi în ambulatoriu, cazurile care necesită intervenţii fiind direcţionate către alte secţii de chirurgie.

La Chirurgie 1 au fost confirmaţi cu COVID-19 cinci pacienţi, dintre care doi au fost deja transferaţi la spitalul suport, ceilalţi urmând să fie şi ei supuşi transferului. Şi în acest caz, activitatea secţiei este sistată.

Alte cazuri pozitive au fost depistate la Chirurgie Vasculară (patru asistenţi) şi la UPU (o asistentă şi un brancardier), a precizat Violeta Tănase.

Joomla SEF URLs by Artio