Autoritățile din Prahova au anunțat, vineri, confirmarea a 35 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, la nivel de județ, șase dintre acestea în rândul personalului unei secții a Spitalului Județean de Urgență Ploiești unde a apărut, astfel, cel mai nou focar.

 

Din sursele noastre, secția afectată este Neurologie, unde internările au fost deja sistate, iar toți pacienții aflați deja acolo sunt testați pentru Covid-19. 

"Potrivit ultimelor informații furnizate de Direcția de Sănătate Publică Prahova, a fost identificat un nou focar de infectare cu SARS-CoV2, într-o altă secție a Spitalului Județean de Urgență Ploiești, unde, până în prezent, au fost confirmate șase cazuri pozitive din cadrul personalului medical. A fost demarată ancheta epidemiologică și au fost adoptate măsuri în vederea prevenirii răspândirii infectării cu virusul SARS-CoV 2" , a anunțat, vineri, Prefectura Prahova.

Personalul testat pozitiv a fost internat la Boli Infecțioase.

"Până la această dată, de la începutul epidemiei, la nivelul județului Prahova au fost confirmate ca infectate cu virusul SARS-CoV 2 un număr de 1323 persoane. Dintre acestea 201au fost declarate vindecate și externate.

Conform datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică Prahova, în spitalele din județ, unde sunt tratați bolnavi COVID-19, în secțiile de Terapie Intensivă, sunt internați 17 pacienți, dintre care 13 sunt ventilați", se mai arată în informarea zilnică transmisă de Prefectura Prahova.

Tot astăzi au fost anunțate și trei decese noi în rândul prahovenilor infectați cu Covid, astfel:

"- persoană de sex feminin, 82 de ani, internată pe 17 iulie, decedată pe 22 iulie. Comorbidități: insuficiență cardiacă congestivă, fibrilație atrială cronică, boală renală cronică și cardiomiopatie;

- persoană de sex masculin, 73 ani, internată pe 15iulie, decedată pe 22.07. Comorbidități: ciroză hepatică, boală renală, sindrom anemic sever;

- persoană de sex feminin, 85 de ani, internată pe 15iulie, decedată pe 23 iulie. Comorbidități: anevrism trombozat de aorta abdominală, insuficiență renală, HTA, anemie, insuficiență cardiacă."

Totalul deceselor asociate Covid înregistrate în județ, de la începutul pandemiei, a ajuns la 63.

Joomla SEF URLs by Artio