Autoritățile prahovene au anunțat, joi, că în ultimele 24 de ore au confirmat 102 pacienți cu coronavirus și reconfirmat alți 16.

 

Singura raportare care a inclus o cifră mai mare a fost, joi, a Capitalei, cu 192 de cazuri noi. Pe județe, Prahova este, din păcate, lider național, conform situației din 6 august, care face referire și la trei noi decese asociate Covid-19. "Până la această dată, de la începutul epidemiei, la nivelul județului Prahova, au fost confirmate ca infectate cu virusul SARS-CoV-2 un număr de 2.373 de persoane. Dintre acestea, 257 au fost declarate vindecate și externate, iar 96 au decedat. Ultimele trei decese raportate au fost în cazul a trei persoane de sex feminin, cu vârstele de 42, 63 și 69 de ani", au menționat reprezentanții Prefecturii.

Sursa citată a menționat că, în spitalele din județ, sunt internați la Terapie Intensivă 26 de  pacienți cu coronavirus, dintre care 16 sunt ventilați.

Din datele furnizate de Prefectura Prahova, în județ au fost efectuate, până acum, 15.247 de teste. 331 de teste au fost efectuate în ultimele 24 de ore, la nivelul județului, iar peste 100 au indicat cazuri noi de infectare.

Autoritățile au mai subliniat că, în prezent, în județ sunt active opt focare, cu 192 de cazuri.

Update - Autoritățile au precizat că numărul de teste raportate de DSP Prahova reprezintă, de fapt, doar testările efectuate în regim de stat, la Spitalul Județean și Spitalul de Pediatrie Ploiești, nu și pe cele realizate în laboratoarele private, la cererea pacienților, contra-cost.

Joomla SEF URLs by Artio