Peste 800 de prahoveni au fost confirmați cu coronavirus, de la începutul pandemiei, iar 40 dintre aceștia au murit. 48 de noi îmbolnăviri au fost înregistrate în ultimele 24 de ore.

 

"De la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului Prahova, 813 persoane au fost confirmate cu noul coronavirus, dintre care 40 au decedat, iar 161au fost declarate vindecate și externate. Printre ultimele persoane confirmate, conform informațiilor furnizate de Direcția de Sănătate Publică Prahova,se numără și zece angajați ai unei primării din județul Prahova. A fost demarată ancheta epidemiologică și testat întreg personalul (45 de persoane). Ca urmare a acestei situații, reprezentanții primăriei respective, împreună cu reprezentanții DSP Prahova, vor stabili măsurile privind derularea activității în perioada următoare", au precizat reprezentanții Prefecturii.

Mai multe detalii despre focarul confirmat la Primăria Brazi puteți citi aici.

Prefectura a mai menționat că, în spitalele din județ, unde sunt tratați bolnavi COVID-19, în secțiile de Terapie Intensivă, sunt internați 12 pacienți, dintre care 8 sunt ventilați.

În ceea ce privește cele două decese noi înregistrate în ultimele 24 de ore, potrivit informațiilor transmise de Direcția de Sănătate Publică Prahova către Prefectură, pacienții s-au stins din viață în cursul zilei de duminică. "Una dintre persoanele decedate avea 67 de ani, fusese internată pe 26 iunie și ulterior transferată la Institutul de Pneumoftiziologie «Marius Nasta» București, unde a decedat. A doua persoană decedată avea 73 de ani și fusese internată în data de 3 iulie. Cele două persoane aveau comorbidități: diabet zaharat tip II, boală cardiacă ischemică, HTA, tulburări de ritm cardiac, obezitate", au comunicat reprezentanții Prefecturii Prahova.

Joomla SEF URLs by Artio