Peste 1.500 de prahoveni au fost testați pozitiv, de la începutul pandemiei. Duminică, județul a anunțat 80 de confirmări noi, al doilea număr de cazuri în 24 de ore după Argeș (105).

 

"Până la această dată, de la începutul epidemiei, la nivelul județului Prahova, au fost confirmate ca infectate cu virusul SARS-CoV 2 un număr de 1.511 persoane. Dintre acestea 209 au fost declarate vindecate și externate, iar 68 au decedat.  Conform datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică Prahova, în spitalele din județ, unde sunt tratați bolnavi COVID-19, în secțiile de Terapie Intensivă, sunt internați -18 pacienți, dintre care 13 sunt ventilați", anunță bilanțul zilnic transmis de Prefectură.

Din păcate, informarea include și un număr record de decese: nu mai puțin de cinci cazuri, din totalul de 22 raportate la nivel național, în ultimele 24 de ore.  Potrivit DSP Prahova, ultimele cinci decese raportate sunt patru persoane de sex masculin și una de sex feminin, cu vârste între 66 și 78 de ani. Toți pacienții prezentau comorbidități.

În acest moment, după numărul total de cazuri confirmate de la începutul pandemiei, Prahova se află pe locul al șaptelea la nivel național.

Joomla SEF URLs by Artio