Prahova a ajuns, astăzi, la 5.101 pacienți confirmați cu coronavirus, de la începutul pandemiei, și 73 de decese înregistrate în rândul persoanelor testate pozitiv.

 

"Ultimele decese asociate infecției cu SARS-CoV-2 au fost în rândul unei persoane de sex feminin (70 de ani) și a uneia de sex masculin (78 de ani), ambele cu comorbidități. Cele 84 de  

Elevii confirmați ca infectați cu SARS-CoV-2, precum și cei aflați în carantină, au acces la cursuri în format online.

În instituție se efectuează, zilnic, curățenia și aerisirea claselor/sălilor; dezinfecția curentă și terminală a spațiilor din colegiu, respectiv clase, săli, holuri, toalete", au precizat reprezentanții Prefecturii, cu privirile adoptate în acest caz.

Din nefericire, tot miercuri, un nou focar a fost confirmat de autoritățile din județ, de această dată la Serviciul Județean de Ambulanță Prahova. Potrivit Prefecturii, "Direcția de Sănătate Publică Prahova a identificat un nou focar la dispeceratul Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Prahova, unde șapte persoane, dintr-un efectiv de 20, au fost confirmate cu noul coronavirus. Ca urmare a acestui lucru, activitatea a fost reorganizată cu angajați din rândul personalului operativ, dar și cu sprijin de resurse umane din partea Inspectoratului pentruSituații de Urgență Prahova".

Instituția a mai anunțat și că, începând de astăzi, și Spitalul de Pneumoftiziologie Drajna  va prelua spre evaluare și tratament bolnavi infectați cu COVID-19. "Numărul total de paturi de aici, alocat pacienților confirmați cu noul coronavirus, este de 19.  Dintre cele 378 de locuri destinate îngrijirii pacienților cu COVID-19, 253 sunt ocupate. La ATI,a fost raportat doar un loc liber destinat bolnavilor cu SARS-CoV-2", se mai arată în bilanțul oficial întocmit, miercuri, la nivelul județului Prahova.

Update: Prefectura Prahova a anunțat, miercuri după-amiază, că alte trei persoane din cadrul dispeceratului 112, mai precis din rândul angajaților ISU, au fost confirmate cu noul coronavirus.Potrivit sursei citate, c

În acest caz a fost deja demarată ancheta epidemiologică pentru identificarea contacților direcți si izolarea acestora, iar spațiul de lucru a fost dezinfectat, conform procedurii.

Joomla SEF URLs by Artio