Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a avut de discutat astăzi, conform ordinii de zi publicate pe site-ul CSM, nota privind solicitarea de avizare a revocării domnului procuror Onea Lucian de la Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Ploieşti.

Solicitarea a fost transmisă, în cursul săptămânii trecute, de Călin Nistor, procurorul șef adjunct al Direcției Naționale Anticorupție care exercită atribuțiile procurorului șef al DNA.

Potrivit surselor citate de presa centrală, procurorii CSM au decis emiterea unui aviz pozitiv pentru revocarea din DNA a procurorului Lucian Onea.

Alți trei procurori de la DNA Ploiești, care figurează ca suspecți în dosar, au cerut încetarea activității la acest Serviciu Teritorial și revenirea la parchetele de la care provin, solicitări care au fost aprobate vineri de CSM.

Luni, CSM a refuzat să dea aviz pentru o altă solicitarea, venită de această dată de la Parchetul general, prin care se cerea încuviințarea arestării lui Lucian Onea și a lui Mircea Negulescu.

Foto: qmagazine.ro

Joomla SEF URLs by Artio