Alegerile locale din 27 septembrie vor muta cursurile din învățământul preuniversitar în mediul on-line, timp de trei sau chiar patru zile.

 

Decizia finală privind perioada aplicării acestei măsuri va fi luată după consultarea tuturor factorilor implicaţi, a anunțat premierul Ludovic Orban vineri seară.

”Cu siguranţă vor exista zile în care se vor desfăşura cursurile on-line, se vor suspenda cursurile şi se vor desfăşura on-line, pentru că avem nevoie de cel puţin o zi pentru a pregăti localurile secţiilor de votare, în condiţiile în care multe localuri sunt în şcoli. De asemenea, vom avea nevoie de cel puţin o zi pentru a asigura dezinfecţia şi pregătirea claselor care au fost secţii de votare pentru reprimirea copiilor”, a afirmat premierul, citat de News.ro.

Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat că școlile vor fi închise în perioada 25 - 29 septembrie, adică în vinerea dinaintea alegerilor, dar și luni și marți, după scrutin. Local, s-ar putea decide ca aceeași măsură să fie aplicată și joi, pe 24 septembrie, așa cum s-a întâmplat deja la nivelul Capitalei.

Cele mai multe dintre cele aproximativ 18.000 de secții de votare care vor funcționa pe 27 septembrie vor fi amenajate în unități de învățământ.

Joomla SEF URLs by Artio