Valul de aer polar care va pătrunde în Europa, în specială în zona centrală și în est, va duce la o scădere a temperaturilor sub mediile normale pentru această perioadă, potrivit prognozei anunțate de ANM și pe site-urile de specialitate din Europa.

 

Valul de aer rece va afecta țări din Europa Centrală și de Est începând de marți noapte, urmând să se înregistreze temperaturi foarte scăzute. Aerul polar care va ajunge pe continent va aduce temperaturi cuprinse între 7 și 10 grade, ceea ce înseamnă, pentru unele regiuni, scăderi cu aproape 25 de grade față de valorile înregistrate zilele trecute, mai arată sursa citată care avertizează că pot apărea și precipitații sub formă de zăpadă, potrivit Știrile Pro TV.

În prognoza pe această săptămână, ANM preciza, zilele trecute, că vremea se va răci în ultimele zile din octombrie și primele din noiembrie, astfel încât maximele se vor situa numai între 9 și 13 grade Celsius, iar minimele vor coborî până la 0 - 2 grade Celsius.

Cel mai frig va fi în Transilvania, Moldova și în zona montană, în timp ce temperaturi peste 10 grade se vor mai înregistra doar în Muntenia și Oltenia.

Joomla SEF URLs by Artio