Un procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti s-a pronunțat, deja, în cazul primarului comunei Podenii Noi, Mihai Alionte, care ar agățat în birou un tablou cu Nicolae Ceaușescu.

 

Cazul primarului din comuna prahoveană Podenii Noi, care ţine în biroul din sediul Primăriei un tablou de mari dimensiuni cu portretul dictatorului Nicolae Ceauşescu, stârneşte controverse cu privire la modul în care simboluri extremiste, a căror promovare în public este interzisă prin lege, pot fi folosite totuşi în România.

Mihai Alionte, edilul comunei prahovene Podenii Noi, are în birou tablouri cu mai multe personalități din istoria românilor, inclusiv unul cu Nicolae Ceaușescu (VEZI DETALII). În România este ilegală promovarea în public a cultului persoanelor acuzate de genocid, iar Ceauşescu a fost condamnat pentru astfel de fapte în decembrie 1989.

Reprezentanţii Poliţiei Prahova, citați de Adevărul, spun că procurorul de serviciu din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti a considerat că biroul primarului nu este spaţiu public, deci fapta nu există, iar Mihai Alionte nu poate fi acuzat că a încălcat legea.

Foto: Facebook

Joomla SEF URLs by Artio