Departamentul pentru Situații de Urgență a publicat un punct de vedere ca răspuns la anunțul autorităților din localitatea prahoveană Gornet, privind contestarea în instanță a ordinului de instituire a carantinei zonale.

 

DSU explică, în răspuns, procedura de instituire a carantinei zonale, în replică la situația reclamată de autoritățile din Gornet, care susțin, printre altele, că sute de oameni nu mai pot ajunge la serviciu (VEZI DETALII).

"În baza Hotărârii Comitetului Județean  pentru Situații de Urgență nr. 40 din 22.07.2020, emisă la propunerea Direcției de Sănătate Publică a județului Prahova, în baza evaluării epidemiologice avizată de către Institutul Național de Sănătate Publică, prin care se constata că riscul răspândirii comunitare nu poate fi controlat prin alte metode, iar procentul persoanelor infectate atinsese peste pragul de 3 cazuri/1000 de locuitori, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a emis ordinul de carantinare zonală, timp de 14 zile, în localitatea Gornet, județul Prahova.

Prin carantinare zonală, conform Legii 136/18 iulie 2020, se înțelege măsura de prevenire a răspândirii bolilor infectocontagioase, prin care se urmărește separarea fizică a persoanelor și activităților, inclusiv limitarea circulației dintr-un perimetru afectat de o boală infectocontagioasă de perimetrele învecinate, astfel încât să se prevină răspândirea infecției sau contaminării în afara acestui perimetru.

Totodată, precizăm faptul că în ordinul emis de șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, disponibil pentru a fi consultat, conform legii, pe site-ul DSU, MAI și IGSU, se regăsesc măsurile obligatorii pentru toate persoanele care locuiesc sau tranzitează zona respectivă.

De asemenea, în cadrul aceluiași ordin, respectiv la Art.3 este  prevăzută permisiunea intrărilor sau ieșirilor persoanelor pentru diverse activități, inclusiv pentru a continua activitățile privind prezentarea la locul de muncă astfel, «toate persoanele prevăzute la alin. (1) vor prezenta autorităților legitimație de serviciu valabilă, adeverință de salariat eliberată de angajator sau alt document care să ateste activitatea profesională»", au răspuns reprezentanții Departamentului pentru Situații de Urgență.

Joomla SEF URLs by Artio