pensii platite avansProiectul pentru noua lege a pensiilor pregătit de Ministerul Muncii a fost prezentat, marţi, de reprezentanţii Casei de Pensii Prahova, în cadrul unei şedinţe a Comitetului de dialog civic pentru persoanele vârstnice. Şedinţa a fost găzduită de Prefectura Prahova.

 

Proiectul, pus în dezbatere de Minister, le-a fost prezentat, marţi, reprezentanţilor asociaţiilor de pensionari care participă periodic la şedinţele Comitetului consultativ de dialog civic pentru problemele persoanelor vârstnice Prahova. "La întâlnire au participat și domnii Adrian Rotaru, directorul executiv al Casei Județene de Pensii Prahova, și Iulian Boțoc, șef serviciu comunicare relații publice, care au adus la cunoștința membrilor comitetului principalele modificări ale actualei legi a pensiilor, dar și faptul că toate sugestiile la proiectul noii legi pot fi transmise Casei de Pensii (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.), Instituției Prefectului județul Prahova (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.) sau direct Ministerului Muncii și Justiției Sociale (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.). Proiectul noii legi reglementează patru categorii de pensii acordate: pensia pentru limită de vârstă, pensia anticipată, pensia de invaliditate și pensia de urmaș", se arată într-un comunicat de presă trimis de Prefectura Prahova.

"Calitatea de pensionar se dobândește de persoanele care dovedesc stagiul minim de cotizare de 15 ani. Începând cu data intrării în vigoare a legii, persoanele care nu îndeplinesc condiția de stagiu minim de cotizare de 15 ani vor primi o indemnizație socială și fac obiectul unei alte legi. Proiectul de lege reglementează dreptul de opțiune între cuantumul pensiei determinat în funcție de contributivitate și indemnizația socială. Pensionarii care au stagiul de cotizaremai mic de 15 ani pot opta între pensie și indemnizația socială, cu 3 luni înainte de intrarea în vigoare a legii", au mai specificat autorităţile.

Joomla SEF URLs by Artio