Procurorul șef al DNA Călin Nistor, cel care se află în prezent, ca interimar, la conducerea Direcției, a cerut aviz pentru revocarea lui Lucian Onea din funcția de procuror DNA. Totodată, acesta a solicitat încetarea activității pentru alți trei procurori de la DNA Ploiești.

Într-un comunicat transmis în cursul zilei de joi de DNA se arată că "la data de 10 ianuarie 2019, procurorul șef adjunct, care exercită atribuțiile procurorului șef al DNA, a transmis Secției de procurori a CSM solicitarea avizului de revocare din funcția de procuror în cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Ploiești, a domnului Onea Lucian Gabriel, procuror în cadrul acestui serviciu, în prezent suspendat din această funcție, întrucât acesta și-a exercitat în mod necorespunzător atribuțiile specifice funcției deținute".

Sursa citată menționează că, "în aceeași zi, au fost transmise Secției de procurori a CSM cererile de încetare a activității în cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Ploiești a următorilor procurori: Deaconu Giluela, Savu Alfred Virgiliu, Răileanu Elena Cerasela".

Solicitările sunt formulate în contextul în care mai mulți procurori ai DNA Ploiești ar fi fost citați să se prezinte, joi, pentru audieri, la Parchetul General (VEZI DETALII).

Joomla SEF URLs by Artio