Acţiune de amploare a Poliţiei, în plină stradă, în sudul municipiului Ploieşti. Marţi după-amiază, ofiţerii de la BCCO, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale şi Grupării Mobile de Jabndarmi, au imobilizat doi suspecţi, în urma unui flagrant organizat în zona parcului Mihai Eminescu, aproape de Bulevardul Independenţei. Cei doi tineri, originari din Brăila, sunt bănuiţi că au distribuit în Ploieşti substanţe cu efecte psihoactive. Ei au fost duşi la audieri, timp în care anchetatorii au organizat şi o percheziţie, iar miercuri procurorii DIICOT au dispus reţinerea lor pentru 24 de ore.

"La data de 17.04.2019, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Ploiești au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a doi inculpați, în vârstă de 29 și 30 de ani, sub aspectul săvârşirii infracțiunii de efectuare de operațiuni cu substanțe știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deține autorizație. Cu ocazia efectuării activității de prindere în flagrant și a percheziţiei domiciliare au fost identificate, în vederea continuării cercetărilor, 300 de grame de substanțe cu proprietăți psihoactive (sub formă de materie vegetală și substanțe pulverulente), sumele de 6.495 de lei și 55 de euro și 6 telefoane mobile", a anunţat Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

Inculpații urmează să fie prezentați Tribunalului Prahova cu propunere de luare a măsurilor preventive.

"Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operaţiuni Speciale. Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești, precum și jandarmilor din cadrul Grupării Mobile «Matei Basarab» Ploiești. Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, inculpații beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie", se încheie comunicatul publicat de DIICOT.

Potrivit unor surse judiciare, se pare că ancheta a fost demarată după un denunţ făcut în luna ianuarie a acestui an de către un ploieştean, îngrijorat că găsise în posesia fiului său mai multe substanţe suspecte. Anchetatorii au mers pe fir şi au ajuns la cei doi suspecţi, precizând că, din informaţiile strânse, aceştia, dar şi membri din anturajul lor, ar fi comercializat aşa-zise etonobotanice, în Ploieşti, către un număr mare de tineri. De altfel, la audieri au fost aduşi, ca martori, şi 15 consumatori care ar fi cumpărat astfel de substanţe, mai precizează aceleaşi surse.

Joomla SEF URLs by Artio