Dosar penal pentru un ploieștean care ar fi obținut un medicament foarte scump, pe numele mamei sale, după decesul acesteia

Written by Ioana POPA Category: Actual Created: Thursday, 17 May 2018 09:53

dosar penal delapidareDosar penal, la Ploiești, pe numele a două persoane care ar fi profitat din plin de pe urma decesului unei bolnave.

 

Potrivit IJP Prahova, cercetările derulate de ofiţerii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au vizat doi ploieşteni (un bărbat şi o femeie), bănuiţi de înşelăciune, respectiv complicitate la această faptă. "Din cercetările poliţiştilor a rezultat faptul că bărbatul, după decesul mamei sale, s-ar fi prezentat la un spital şi ar fi solicitat unui medicului curant al defunctei eliberarea unei reţete cu un medicament, pe numele mamei. Medicul i-ar fi eliberat o reţetă cu medicamentul solicitat, iar în cursul aceleiaşi zile, medicamentul prescris ar fi fost ridicat dintr-o farmacie de către complicea sa. Medicamentul, în valoare de 17.077 lei, decontat integral de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, ar fi fost vândut ulterior, cu o sumă inferioară, către o persoană necunoscută", precizează reprezentanții Poliției Prahova.

Dosarul penal a fost înaintat unităţii de parchet cu propunere de sesizare a instanţei competente să soluţioneze cauza.

Contact

Pentru sesizări și ponturi, scrie-ne la adresa: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., pe pagina de FACEBOOK a publicației, TWITTER sau GOOGLE PLUS.