Se conturează primele concluzii în investigația privind împrejurările în care a avut loc tragicul accident rutier produs sâmbătă după-amiază, la Dumbrava.

 

Din informațiile furnizate duminică de IJP Prahova, după primele cercetări, reiese că de vină pentru producerea tragediei ar fi fost chiar polițistul local care și-a pierdut viața.

"Din primele verificări a rezultat că accidentul rutier s-ar fi produs în următoarele împrejurări:

Conducătorul autospecialei de poliție locală, ajuns la trecerea la nivel cu calea ferată dublă fără bariere și semibariere, s-ar fi angajat în traversarea acesteia, fără a respecta semnificația semnalelor acustice și luminoase, aflate în funcțiune", a comunicat IJP Prahova.

În aceeași mașină s-au mai aflat un polițist de la poliția național și doi jandarmi, răniți grav în urma impactului (VEZI DETALII).

Șoferul, care a murit, era polițist local și avea 42 de ani.

Precizările Poliției vin după ce, ieri, Sindicatul Poliției Locale "Mihai Viteazul" a lansat acuzații potrivit cărora barierele de la trecerea la nivel cu calea ferată nu ar fi funcționat (VEZI DETALII). Din datele furnizate de IJP reiese, însă, că aici nu erau instalate bariere.

Tot duminică, Poliția Prahova a mai anunțat că în cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpa și vătămare corporală din culpă, cercetările fiind continuate pentru stabilirea cu exactitate a modului în care s-a produs evenimentul.

Foto: ISU Prahova

Joomla SEF URLs by Artio