dosarul transferurilor condamnariCei opt condamnați în Dosarul Transferurilor vor petrece 21 de zile în carantină la Penitenciarul Rahova, a decis definitiv, marți, Curtea de Apel Bucureşti, care a stabilit condamnările în acest caz și va transmite sentinţa Tribunalului București, care este instanță de executare.

Cele opt mandate de de arestare vor fi redactate la Tribunalul București apoi vor fi trimise la secţiile de poliţie de care aparţin cei opt acuzaţi. Cu aceste acte, poliţiştii vor merge acasă la condamnaţi, pe care îi vor duce în arestul Poliţiei Capitalei. Aici vor sta până mâine, când vor fi repartizaţi la Penitenciarul Rahova unde vor petrece 21 de zile în carantină, titrează digi24.ro.

CONDAMNĂRI:

George Copos - 3 ani şi opt luni de închisoare cu executare.

Mihai Stoica - 3 ani şi şase luni de închisoare cu executare.

Cristian Borcea - 6 ani şi patru luni de închisoare cu executare.

Ioan Becali - 6 ani și 4 luni de închisoare cu executare.

Victor Becali - 4 ani şi 8 luni de închisoare cu executare.

Jean Pădureanu - 3 ani şi 4 luni de închisoare cu executare.

Gică Popescu - 3 ani şi o lună de închisoare cu executare.

Gheorghe Nețoiu - 3 ani și 4 luni de închisoare cu executare.

Ioan Becali, George Copos şi Jean Pădureanu vor beneficia de o reducere a pedepsei, deoarece au depăşit vârstă de 60 de ani.

Cei opt au fost trimiși în judecată de către DNA în octombrie 2008, pentru efectuarea de tranzacții ilegale la transferuri ale 12 fotbaliști către cluburi din străinătate, în perioada 1999-2005, ceea ce a produs un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari în dauna statului şi de peste 10 milioane de dolari în dauna a patru cluburi de fotbal. Toți cei opt condamnați vor contribui la recuperarea prejudiciului, dintre aceștia cea mai importantă contribuție având-o Ioan Becali - 4 milioane de euro.

Sursa foto: gandul.info

Joomla SEF URLs by Artio