Alertă în Prahova, după ce două camioane, încărcate se pare cu deşeuri periculoase, au fost oprite în trafic, pe raza oraşului Boldeşti Scăeni. Garda de Mediu derulează un control.

 

În momentul de faţă sunt puţine informaţii oficiale despre incident. Reprezentanţii Gărzii de Mediu au confirmat că derulează un control în zonă, fără a oferi amănunte despre încărcătură, tipurile de deşeuri, provenienţa sau destinaţia lor. Ţinând cont că în localitate există una dintre cele mai mari rampe de deşeuri din regiune, ar fi de presupus că TIR-urile ar fi putut ajunge aici. Tot la nivel de supoziţii, există surse care spun că acest control, derulat vineri dimineaţă, are legătură directă cu vizita făcută cu o zi înainte de ministrul Mediului, Costel Alexe, la incineratorul de deşeuri de la Brazi, deţinut de firma EcoBurn, vizită în urma căreia ministrul a reclamat că a găsit cantităţi mari de deşeuri periculoase aici, depozitate haotic, peste limita autorizată.

Conducerea Gărzii de Mediu nu a putut fi contactată pentru un punct de vedere oficial, informaţia fiind că reprezentanţii instituţiei îl însoţesc pe teren pe ministrul Mediului, prezent şi astăzi în judeţ. De asemenea, reprezentanţii EcoBurn nu au oferit niciun punct de vedere oficial în urma criticilor din spaţiul public.

Joomla SEF URLs by Artio