Secția pentru procurori a CSM a avut pe ordinea de zi de marți două subiecte legate de DNA Ploiești. Prima se referea la avizarea revocării lui Lucian Onea din funcția de procuror șef al acestei unități de parchet, iar cea de-a doua la prelungirea mandatului procurorului aflat în prezent la conducerea structurii, după demisia lui Onea, din luna mai.

Documentele făcute publice de CSM arată că "Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat favorabil solicitarea procurorului şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie de revocare a domnului ONEA LUCIAN din funcţia de procuror în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Ploieşti". Avizul a fost dat pentru cererea în acest sens înaintată acum o săptămână de procurorul șef adjunct al DNA, Călin Nistor, în contextul anchetei care îl are în vizor pe fostul șef al DNA Ploiești.

Ca o ironie, tot marți, aceeași secție din cadrul CSM a decis și "prelungirea delegării în funcţia de procuror şef al Serviciului Teritorial Ploieşti al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a domnului MARIN NICOLAE, procuror în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - nivel central, începând cu data de 06.02.2019, până la ocuparea funcţiei, în condiţiile legii, dar nu mai mult de 6 luni".

Funcția acestuia a fost deținută, până în mai, de Lucian Onea, procurorul demisionând atunci de la conducerea DNA Ploiești după ce Parchetul general a anunțat deschiderea unui dosar pe numele său.

Joomla SEF URLs by Artio