contor electric control ijjJandarmii prahoveni şi reprezentanţii Electrica au făcut mai multe controale, în această săptămână, în Ploieşti, la persoane bănuite că s-ar fi racordat ilegal la reţea sau au găsit metode de a evita contorizarea consumului. Verificările vin după ce Electrica a observat o creştere aparent nejustificată a consumurilor în câteva cartiere sărace şi s-au încheiat, în această săptămână, cu două dosare penale, pentru doi ploieşteni care locuiesc în zona Radu de la Afumaţi.

„În data de 07 august 2018, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Prahova, în cooperare şi la solicitarea Electrica Distribuţie Muntenia Nord Ploieşti, a executat în comun o acţiune pe raza municipiului Ploieşti, în scopul verificării respectării de către consumatori a legislaţiei privind furnizarea energiei electrice. În acest scop, au fost verificate şase imobile racordate la reţeaua de energie electrică, majoritatea situate în cartierele Radu de la Afumaţi, Bereasca şi Mimiu. Cu această ocazie au fost descoperiţi numiţii Z.C. de 52 de ani din Radu de la Afumati şi C.E. de 45 de ani din Radu de la Afumaţi, pe numele cărora au fost întocmite procese verbale de sesizare a organelor de urmărire penală sub aspectul savârşirii infracţiunilor de «Furt», faptă prevazută şi pedepsită de art. 228 C. Pen., respectiv «Executarea sau folosirea de instalaţii clandestine in scopul racordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare», faptă prevazută si pedepsită de art. 92 al. 2 din legea 123/2002 a energiei electrice si gazelor naturale”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Jandarmeria Prahova.

Autorităţile au bănuieli, totuşi, că fenomenul este mult mai extins de atât, nefiind exclus ca în următoarea perioadă să mai existe astfel de controale. Cei de la Electrica înregistraseră în zona Radu de la Afumaţi mai multe suprasarcini, care au dus şi la avarierea unor puncte de transformare.

Joomla SEF URLs by Artio