O informare meteo de fenomene meteo extreme este valabilă, la nivel național, până miercuri, la ora 9.00.

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că, "în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse cu caracter torențial, frecvente descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15...25 l/mp și izolat 40...60 l/mp".

Vremea s-a schimbat încă de duminică după-amiază, dar moi episoade de instabilitate atmosferică sunt așteptate  și în următoarele 48 de ore, în special în sudul, estul și centrul țării.

De altfel, pentru București și Ploiești, de exemplu, o aplicație meteo a emis inclusiv avertizare de tornadă (VEZI DETALII).

Potrivit ANM, vremea se va răci accentuat, luni (6 mai) în vestul și nordul țării, iar marți (7 mai) și în celelalte regiuni. La munte, începând din noaptea de luni spre marți (6/7 mai), precipitațiile vor fi mixte, iar la altitudini de peste 1800 m va ninge și vântul va avea intensificări, cu rafale de 60 – 70 km/h, spulberând zăpada.

Foto: Alex Pers/Furtuni Romania

Joomla SEF URLs by Artio