Departamentul pentru Situații de Urgență a dat publicității, miercuri, un bilanț al intervențiilor din ultimele două zile, majoritatea reprezentând acțiuni pentru rezolvarea unor urgențe medicale.

Cei peste 5.100 de pompieri aflați la muncă în această perioadă au intervenit, în Ajun și în prima zi de Crăciun, în 2.266 situații de urgență. "Pompierii au intervenit pentru stingerea a 149 incendii, iar echipajele SMURD au acționat în 1838 cazuri pentru acordarea primului ajutor calificat și 13 cazuri pentru descarcerarea victimelor accidentelor rutiere. De asemenea, salvatorii au intervenit în 71 situații pentru deblocarea persoanelor surprinse în medii ostile, precum și în alte 195 misiuni de protejare a comunităților. În cele două zile, 1.856 persoane au fost asistate medical de către echipajele SMURD, iar alte 15 persoane au fost salvate din incendii sau alte situații deosebite", au anunțat reprezentanții DSU.

Cetățenii sunt avertizați ca, în această perioadă, să manifeste prudență maximă la utilizarea sobelor sau mijloacelor de încălzit, să nu suprasolicite instalația electrică prin conectarea simultană a aparatelor casnice și să nu lase copiii nesupravegheați în locuințe.

Foto: arhiva DSU

Joomla SEF URLs by Artio