Departamentul pentru Situații de Urgență a oferit, joi seară, câteva precizări referitoare la transferul unor pacienți de la Brșov la Spitalul Județean de urgență Ploiești, fără a lămuri, însă, de ce acești au ajuns în cea mai mare unitate sanitară din Prahova și nu la Spitalul Municipal Câmpina, care este suport pentru Covid și dispune de secție Anestezie-Terapie Intensivă.

 

Hotărârea privind transferul a fost luată joi seară, de reprezentanții instituțiilor abilitate în gestionarea situației generate de infectarea cu noul tip de coronavirus.

"Un aspect prioritar regăsit pe ordinea de zi a vizat transferul pacienților internați in Secțiile de terapie intensivă din țara, unde capacitatea maximă de primire a altor posibil pacienți diagnosticați cu Covid -19 depășește 75%.

Astfel, în cursul acestei zile au fost realizate două misiuni de transfer pentru 5 pacienți aflați în stare gravă ( intubați și ventilați mecanic) de la Piatra-Neamț la Iași și de la Brasov la Ploiești.

Transporturile s au realizat cu aeronave ale Inspectoratului General de Aviație al MAI, încadrate cu personal medical UPU-SMURD de la Iași și București", a anunțat Departamentul pentru Situații de Urgență.

Președintele CJ Prahova, Bogdan Toader, vicepreședinte al Comitetului  Județean pentru Situații de Urgență, a dat asigurări, joi seară, că la SJU Ploiești, cadrele medicale sunt pregătite să preia acești pacienți șipot fi asigurate circuite astfel încât aceștia să fie izolați de restul bolnavilor internați aici (VEZI DETALII).

Update - Unul dintre pacienții programați pentru transfer a decedat înainte de a pleca spre Ploiești. La SJU au mai ajuns numai doi bolnavi de la Brașov.

Foto: Departamentul pentru Situații de Urgență

Joomla SEF URLs by Artio