Ministrul Educației a făcut, luni, o scurtă declarație, în scandalul modificării calendarului admiterii la liceu din acest an printr-un ordin semnat luni (VEZI DETALII). Ecaterina Andronescu a spus că probele de aptitudini, amânate prin acest document pentru perioada 10-12  iunie, se vor susține totuși începând de mâine, așa cum prevedea calendarul inițial.

 

"Avem o lege, avem o regulă. Probele vocaționale merg mai departe. Se modifică doar durata de apariție a broșurii cu oferta educațională, se prelungește o săptămână. Un ordin devine ordin când se publică în Monitorul Oficial. Nu suntem și nu am fost într-o asemenea situație. S-au inflamat lucrurile inutil", a declarat ministrul Educației pentru edupedu.ro.

Ordinul a fost transmis, se pare, încă de aseară către inspectoratele școlare, bulversându-i nu numai pe elevii care au aflat de schimbări, ci și pe cei care se ocupă de organizarea testărilor.

În mod normal, miercuri, pe 15 mai, conform vechiului calendarul ai admiterii, la nivel național trebuie să înceapă probele de aptitudini, pentru candidații care vor opta pentru clase cu predare intensivă a unei limbi străini sau pentru clase vocaționale.

Update:

Comunicatul MEN

"Ministerul Educației Naționale informează actorii principali ai sistemului de învățământ că este și rămâne în vigoare, în continuare, calendarul admiterii în învățământul liceal de stat pentru anul școlar 2019 - 2020, prevăzut în Anexa nr. 1 a ordinului nr. 4.829/2018 privind organizarea și desfășurarea admiterii în învățământul liceal de stat.

Pentru probele de verificare a aptitudinilor și a cunoștințelor de limbă modernă și maternă, înscrierile sunt programate pentru zilele de 13 și 14 mai, iar desfășurarea probelor pentru perioada 15 - 17 mai 2019.

Totodată, mișcarea personalului didactic se realizează, de asemenea, după calendarul deja aflat în vigoare, conform ordinului nr. 5.460/2018, modificat prin ordinul 3.886/11.04.2019".

Joomla SEF URLs by Artio