Un colegiu, două şcoli şi patru grădiniţe din Prahova urmează să treacă la scenariul roşu, cu ore în totalitate online, din a doua zi a anului şcolar 2020-2021. Decizia urmează să fie luată în această după-amiază de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, după ce au fost confirmate îmbolnăvirile unui profesor şi mai multor elevi.

 

Lista este deschisă de Colegiul Militar din Breaza, unitate de renume în judeţ, cu rezultate excelente la învăţătură şi care, prin natura profilului, reuneşte elevi din foarte multe localităţi. În acest context, astăzi a apărut informaţia că mai mulţi elevi, de la patru clase diferite, au fost confirmaţi pozitiv la testele COVID. Aceştia au fost izolaţi la infirmeria unităţii. Automat, s-a decis suspendarea cursurilor derulate cu prezenţa fizică a elevilor şi mutarea lor în mediul online, conform aşa-zisului scenariu roşu.

Tot pe scenariul roşu urmează să treacă şi două şcoli şi patru grădiniţe din comuna Gorgota. Aici, un profesor a fost depistat infectat cu COVID-19, după ce apucase să intre în contact cu mai multe cadre didactice din comună la un colegiu profesoral.

Pe acelaşi subiect: 

Iniţial, nouă unităţi de învăţământ din judeţ fuseseră incluse în scenariul roşu.

(Sursa foto: arhivă)

Joomla SEF URLs by Artio