Elevii s-au întors la școală. STRUCTURA SEMESTRULUI AL DOILEA

Category: Actual Created: Monday, 05 January 2015 11:42

elevi miciElevii şi preşcolarii s-au întors, luni, la cursuri, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice. Următoarea vacanţă, cea intersemestrială, va fi cuprinsă între 31 ianuarie şi 8 februarie.

Până pe data de 31 ianuarie, elevii și preșcolarii vor urma ultimele cursuri ale primului semestru.
Cursurile semestrului al doilea vor începe pe 9 februarie şi se vor încheia pe 10 aprilie.

Vacanţa de primăvară este cuprinsă între 11 aprilie şi 19 aprilie, urmând ca elevii să se întoarcă la cursuri pe 20 aprilie, până pe 19 iunie.

În săptămâna 6-10 aprilie, se va desfășura „Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!".

Tezele din semestrul al II-lea se vor susţine de regulă, până la data de 22 mai.

Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice a stabilit ca simulările examenelor naţionale din anul şcolar 2014-2015 să se desfăşoare în zilele de 23, 24 şi 25 februarie - Evaluarea Naţională, pentru elevii clasei a VIII-a, respectiv 2, 3, 4 şi 6 martie - Bacalaureat, pentru elevii claselor a XI-a şi a XII-a.

Absolvenţii de liceu se vor putea înscrie la prima sesiune a examenului de bacalaureat între 25 şi 29 mai şi vor încheia cursurile în 29 mai.

Prima sesiune de bacalaureat va începe pe 8 iunie cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română.

Evaluarea naţională va începe anul acesta pentru absolvenţii de clasa a VIII-a pe data de 22 iunie, cu proba de limba şi literatura română.

MAI MULTE AICI

 

Contact

Pentru sesizări și ponturi, scrie-ne la adresa: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., pe pagina de FACEBOOK a publicației, TWITTER sau GOOGLE PLUS.